Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Komunální volby 2006: Dotazník KSČM

Archiv

1. Můžete jednoduše vysvětlit našim čtenářům, proč by měli volit právě Vaše kandidáty?


 Prostřednictvím našich kandidátů nabízíme občanům města alternativu k současnému trendu vývoje města. Naším cílem je efektivní, racionální a transparentní práce.


2. Co se podle Vás za minulé volební období v Lípě povedlo?


Ve volebním období 2002-2006 nedošlo k zadlužení města, což považuji za podstatné. Přitom se realizovala celá řada investičních akcí, jako například příprava lokalit pro výstavbu rodinných domků, I. etapa rekonstrukce městského parku, Stadion u Ploučnice, bazén Sever, bytová výstavba Lada či infrastruktury. A také se povedl koncert skupiny Elán.


3. Co se podle Vás za minulé volební období v Lípě vyloženě zkazilo?


 Dosud se nepodařilo dosáhnout požadovaných výsledků v jednáních o dopravním řešení komunikací u OD INTERSPAR.


4. Jaké stanovisko zaujímá Váš subjekt k některým kontroverzně vnímaným investicím? Například k tenisové hale, výstavbě bytů na Ladech, výstavbě Sportareálu, čištění Dubice, rozhledně na Holém vrchu.


Můžete komentovat i jednotlivě. K tenisové hale zaujímala naše strana vždy odmítavé stanovisko, které vycházelo zejména ze způsobu jejího financování a následného provozováni. Rekonstrukci a rozšíření Sportareálu podporujeme, rozhlednu na Holém vrchu nikoliv. K čištění Dubice by dříve či později dojít muselo. Problém je v tom, že zřejmě nejsou použity správné postupy. Z těch zásadních akcí jste opomněl výstavbu nového divadla. Tak tu nepodporujeme.


5. Jak je Váš názor na prodej městského majetku?


Prodej a nákup věcí movitých či nemovitých z či do majetku města je věcí zcela normální, běžnou, legitimní a měl by se řídit potřebami města. V případě věcí nemovitých čas od času při jednáních zastupitelstva města nedojde ke shodě, jako například při prodeji domů na náměstí T.G.M.


6. Zajíci se sice mají sčítat až po honu, ale odpovězte, prosím, se kterým kandidujícím subjektem byste v zastupitelstvu, případně radě města nejraději spolupracovali. Se kterým subjektem raději ne?


Jsme připraveni spolupracovat s každým, kdo hodlá spolupracovat. Spolupracovat čestně, konstruktivně a ve prospěch města.


7. Co je Vaší prioritou v některých pro voliče zajímavých oblastech? - v oblasti sportu - v oblasti kultury - v oblasti školství - v oblasti kriminality


Priority máme stanoveny a jsou součástí našeho volebního programu. Dovolím si na otázku zatím neodpovědět.


8. Jaký je Váš názor na činnost městské policie?


Městská policie pracuje zejména dle legislativních norem upravujících její činnost. Přesto je to městská policie města Česká Lípa a já osobně si myslím, že by její příslušníci měli být více vidět v ulicích města, a to i v jeho okrajových částech.


9. Myslíte si, že v Lípě kvete klientelismus? Pokud ano, uveďte, prosím, konkrétní příklad a naznačte, jak tomu v příštím volebním období zabránit.


Město hospodaří s veřejnými prostředky a tedy zadávání zakázek se řídí výběrovým řízením. Došlé nabídky hodnotí komise, konečné rozhodnutí je zpravidla na radě města. Tímto postupem je stanovena i odpovědnost. Má-li někdo konkrétní poznatky, měl by je předat příslušným orgánům k šetření.


10. Jakou investici, za normálních okolností neufinancovatelnou, byste podpořili v případě, že by neznámý mecenáš věnoval České Lípě jednu miliardu korun?


Domnívám se, že každá investice se dá ufinancovat. Otázkou je její časová potřeba a dostupnost v porovnání s finanční náročností. Určitě bychom podpořili investice směřující do místních komunikací, protože jsme názoru, že stávající stav není na požadované úrovni. Aby se tento stav výrazně změnil, je třeba dokončit vnitřní městský okruh a realizovat obchvat města.


Napište, prosím, kdo za Váš subjekt dotazník vyplňoval.


Odpovídal Oldřich Panc, KSČM Česká Lípa.