Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Komisař obvinil řidiče, který na Českolipsku zavinil tragédii

Archiv

Nehoda se odehrála 3. září odpoledne na mokré hlavní silnici I/9. "Ve směru ze Starých Splavů na Jestřebí projel motorista nepřiměřenou rychlostí nepřehlednou zatáčku a když se dostal za horizont, uviděl před sebou pomalou kolonu vozidel. Začal ji předjíždět a v protisměru narazil do Škody Favorit," dodala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.


Silný a bezpečný ford odhodil lehkou škodovku na protijedoucí Renault 19. Na místě nehody zemřel jednačtyřicetiletý spolujezdec na předním sedadle škodovky. O rok starší řidič favoritu utrpěl těžké zranění stejně jako další dva spolujezdci ve věku 23 a 20 let. Podle mluvčího českolipské nemocnice Petra Pokorného jsou dva týdny po havárii řidič škodovky i oba spolujezdci mimo ohrožení života.


Řidič ležel na jednotce intenzivní péče v České Lípě a nyní se mu věnují odborníci na traumatologickém oddělení liberecké nemocnice. Jednoho spolujezdce již českolipští lékaři propustili do domácího ošetřování, druhého stále léčí na chirurgickém oddělení.


Řidič fordu vyvázl z tragické havárie bez úrazu. V době nehody nebyl pod vlivem alkoholu. Předjíždění ve vysoké rychlosti patří podle českolipských dopravních policistů k nejvíce nebezpečným dopravním přestupků.