Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Ke světelné show na Ještědu se přidaly blesky a přerušily oslavy

Archiv

Pořadatelé museli kvůli bezpečnosti odpojit zvukovou aparaturu i drahé a citlivé přístroje na světelné efekty. ČTK to řekl mluvčí libereckého magistrátu Martin Korych.


 "Na Ještěd přišlo v pátek večer kolem 2000 lidí, improvizované hlediště pod budovou i její ochoz byly zcela plné. Počasí koncert a světelnou show nepokazily docela, koncert i světelné efekty návštěvníci viděli zhruba hodinu," řekl mluvčí libereckého magistrátu Martin Korych.


Na Ještěd šli lidé buď pěšky, nebo se zadarmo svezli na dvousedačkové lanovce. "Byl to zážitek. Koncert i světelná show sice kvůli bouřce skončily dříve, ale obrovské blesky kolem Ještědu se postaraly snad ještě o zajímavější podívanou. Kdo si ale s sebou nevzal baterku jako já, měl ve velké tmě dobrodružnou cestu domů," uvedla jedna z návštěvnic slavností, Jana Tůmová.


Oslavy dnes pokračují zábavným programem. Patří do něj rovněž závody ve vynášení padesátilitrových sudů od dolní stanice lanovky na vrchol 1012 metrů vysokého Ještědu. Nejrychlejším nosičům tvá cesta kolem jedné hodiny. Dnes se na Ještědu koná také soutěž Výstup na Mount Everest. Účastníci musí vrchol zdolat osmkrát, přičemž převýšení přibližně odpovídá trase na nejvyšší horu světa ze základního tábora. Startuje se opět u dolní stanice lanovky. Vrchol lze pokořit pěšky nebo na kole.