Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

K letošním akcím na podporu Tibetu se přidá i Hnutí DUHA Česká Lípa

Archiv

Tradicí se také stala akce „Vlajka pro Tibet“, která je každoročně vyvěšována na radnicích a obecních úřadech měst i vesnic. Rovněž obyvatelé České Lípy mohli v předchozích letech spatřit tibetskou národní vlajku na českolipské radnici.


V rámci letošní kampaně na podporu Tibetu pořádá Hnutí DUHA Česká Lípa ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Libertin a čajovnou TAO výstavu „SVOBODU TIBETU“. Autorem této putovní výstavy je Nezávislé sociálně ekologické hnutí NESEHNUTÍ z Brna.


Výstava je tvořena souborem fotografií provázených textem. Návštěvníci se mohou seznámit s pohnutou historií i současností země, jejíž původní obyvatelé desítky let neznají svobodu projevu, hrozí jim zatýkání a věznění, nemohou volně vyznávat své náboženství a jejich rodný jazyk, kultura i tradice jsou neustále potlačovány.


Výstava je pořádána od 28. února do 10. března 2006 v prostorách ICM Domu dětí a mládeže Libertin na Škroupově náměstí v České Lípě. Ti, kteří se o osudy Tibetu zajímají podrobněji, budou mít příležitost navštívit přednášku tibetoložky PhDr. Zuzany Ondomišiové, předsedkyně Nadačního fondu Potala (www.potala.cz), která se uskuteční ve čtvrtek 9. března od 18.00 hodin ve stejných prostorách. Přednáška bude zpestřena promítáním diapozitivů a diskusí o současných problémech a vyhlídkách na budoucnost Tibeťanů a jejich jedinečné kultury. Po přednášce bude promítnut dokumentární film o problematice Tibetu. Účastníci budou mít též možnost ochutnat tibetské čaje, připravené odborníky z místní čajovny TAO.