Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Johnson Controls chystá další zvýšení výroby

Archiv

Firma se 700 zaměstnanci podle něj dál zvyšuje výrobu a v letošním roce chce přijmout dalších 70 pracovníků. Práci zaměstnanců strážského závodu dnes ocenili i zástupci koncernu Johnson Controls. Jedenáctičlenný tým tamních pracovníků totiž zcela změnil proces stříhání kůže pro šití autopotahů, a tím dokázal zkrátit dobu, ve které byla firma schopna reagovat na požadavky zákazníků, z původních osmi týdnů na pouhé čtyři hodiny.


Nový systém také přispěl k úsporám materiálu a zájem o něj už projevily i další závody Johnson Controls po celém světě. Hledání nových procesů je jednou z cest, jak si zajistit konkurenceschopnost, a proto patří k prioritám společnosti. Prohlásil to dnes ředitel závodu ve Stráži pod Ralskem Peter Kocian.


"Doby, kdy se do Čech hrnuli investoři pouze za levnou pracovní silou, jsou nenávratně pryč. Pokud chceme konkurovat, nezbývá než být lepší či lépe řečeno nejlepší," řekl Kocian.


Společnost Johnson Controls působí v České republice od roku 1993. Ve třech závodech v České Lípě, Stráži pod Ralskem a Roudnici nad Labem v současné době zaměstnává 3500 pracovníků. Na Českolipsku je jedním z největších zaměstnavatelů. Firma dodává potahy pro autosedačky například automobilkám skupiny Volswagen, Ford, Nissan, Volvo či Opel.