Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Jiráskovo divadlo představilo program dalšího kvartálu

Archiv

„Nechceme, aby mladí diváci přišli do divadla jen kvůli volnu ve škole a celé představení prospali nebo poslouchali discmany. Proto školám nabízíme akce, které jsou sice dost finančně náročné, ale mají smysl a samotné děti odcházejí z divadla spokojené. O tom svědčí už vyprodané hlediště na obě představení,“ vysvětluje Jarek Hylebrant, umělecký manažer Jiráskova divadla, a doplňuje, že na 9. květen připravují zase představení pro střední školy Bláhový čas.


Nejatraktivnějším představením měsíce dubna je bezesporu úsměvná inscenace Motýli ve zbrusu novém pojetí režiséra Alexe Pyška. V ní si poprvé na divadelních prknech zahraje hlavní roli Vojtěch Kotek, který nedávno vtrhl do kin s hitem Rafťáci. Dále uvidíme brilantní Valérii Zawadskou, okouzlující Kláru Jandovou a sympatického Richarda Trsťana.


Slavnostní premiéru crazy komedie Holmesiada Václava Klapky v produkci Divadelního klubu Jirásek uvedou v Lípě 21. dubna. Jedná se o volné pokračování veleúspěšné inscenace Pes baskervillský.


Červená Karkulka, takovýto klasický titul připravilo českolipské divadlo na 22. dubna od 14 hodin.


Mezi vážené hosty originální talk show Zpovědnice, která bude doplněna livevideoprojecí, bude patřit 24. dubna režisér a scénárista filmu Zatracení a Blízko nebe Dan Svátek, vedle kterého usedne ředitel českolipské nemocnice Miroslav Vacek.


První den měsíce lásky, tedy května, bude patřit mistrovskému ztvárnění Máje Barborou Hrzánovou.


 „Měsíc květen je pro nás měsícem splněných divadelních přání. Máj a Krejčovský salón, to byla naše přání, a věřím, že diváci hlediště zaplní do posledního místa, protože to je opravdu ta nejlepší herecká společnost. Druhé zmíněné divadlo představíme Českolipanům 15. května s Mariánem Labudou v hlavní roli,“ říká spokojeně Hylebrant.


V polovině května přijedou v nadživotní velikosti známé postavy z dětských pořadů České televize, aby tu v tradičním sobotním čase uvedli pohádkovou revue Nebojte se strašidel. Zvláštními hosty budou Jů a Hele!


A za čtrnáct dnů na to přibude klasická pohádka Sněhurka sedm trpaslíků.


Na 5. červen slibuje Jiráskovo divadlo Afriku od Divadla Járy Cimrmana a 21. června na Vodním hradě Lipý skutečný bonbónek sezony - Čochtan vypravuje s Josefem Dvořákem.


„Děkujeme všem divákům za stále se zvyšující zájem, ale upozorňujeme, že kapacita divadelního hlediště je omezená, a proto doporučujeme včasné rezervace a jejich včasné vyzvednutí,“ dokončuje Hylebrant.


Více informací o největším kulturním centru Českolipska najdete na www.kdcrystal.cz.