Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Jak SOS bez Pávka?

Archiv

SOS nabízí spolupráci a vzájemnou podporu všem stranám zúčastněným v senátním Klubu otevřené demokracie a v Koordinační radě. V případě Libereckého kraje stranám, které se podílely na tzv. Liberecké výzvě (SNK, ED, Strana zelených, US-DEU,Cesta změny, ODA), a dalším regionálním programově blízkým uskupením.


 V případě voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR bude SOS jednat se Stranou zelených o její podpoře a o účasti kandidátů SOS na kandidátce Strany zelených s tím, že v Libereckém kraji bude nominace odpovídat současným pozicím SOS v Libereckém kraji (tzn. lídr kandidátky nebo odpovídající počet nominací za SOS na předních místech). Budou-li jednání neúspěšná, SOS se voleb do dolní komory PČR nezúčastní a soustředí se na senátní a komunální volby.


V Libereckém kraji senátní volby v obvodu Jablonec n.N. – Semily podporou současné senátorky Mgr. Soni Paukrtové, která mj. sklidila bouřlivý potlesk coby host konference. SOS do poslední chvíle jednala v duchu červencové „Liberecké výzvy“ a téměř shodných výzev v dalších regionech ČR, které měly přimět podobně orientované „malé“ strany ke společnému postupu.


SOS i přes případnou podporu kandidátky Strany zelených předpokládá v Libereckém kraji rozšíření komunálních kandidátek se svým zastoupením díky zvyšujícímu se zájmu o zaštítění ve městech a obcích Libereckého kraje.