Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Jak oslaví Česká Lípa 28.říjen

Archiv

Bohatý program, který připravilo město Česká Lípa, začne v letošním roce již v dopoledních hodinách.


Od 9:30 hodin se pro širokou veřejnost poprvé otevřenou dveře radnice. „V rámci tzv. „Dne otevřených dveří“ si občané budou moci prohlédnout nejen zasedací místnost rady města, zastupitelstva města či obřadní síň, ale já i místostarostové je rádi uvítáme ve svých kancelářích,“ upozorňuje starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


Poté již bude následovat tradiční program. V popoledních hodinách, ve 13:30 hodin, se uskuteční setkání u Lípy svobody na sídlišti Slovanka. Setkání si nenechají ujít jak představitelé města, tak také zástupci Vlastivědného spolku Českolipska a také Klubu přátel muzea.


Dalším z bodů programu bude od 14:15 hod. slavnostní vysazení lípy v městském parku u dětského hřiště za SOU Palackého nám.


Od 15:00 hodin poté opět v městském parku proběhne předání rekonstruovaného hudebního pavilonu a také nově upraveného dětského hřiště veřejnosti.


Neopomenutelnou součástí dne se již stalo uctění památky zakladatele československého státu u busty T. G. Masaryka na stejnojmenném českolipském náměstí.


„V 18:00 hodin se tak všichni sejdeme a zavzpomínáme na tohoto významného člověka,“ dodává starostka Hana Moudrá. V podvečerních hodinách se z náměstí T.G. Masaryka přesune lampiónový průvod. Tentokráte bude směřovat ke kostelu Povýšení sv. Kříže, kde bude jeho slavnostním nasvícením den ukončen.