Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Informace policie z Libereckého kraje

Archiv

Oba se znali a mladší z mužů chtěl po starším, aby mu dal drogu. Když ji nedostal, začal svého známého bít a mimo jiné mu zasadil nohou těžké údery do hlavy. Oběť napadení utrpěla zranění ohrožující život. Pachatele policisté zatkli a hrozí mu až osm let vězení. Pokud by však muž zemřel, zvýšila by se trestní sazba až na 12 let.


Neznámý zloděj ukradl v noci v Malé Skále na Jablonecku dánskému turistovi jeho auto Seat Toledo i s osobními věcmi. Cizinec přišel o majetek v celkové hodnotě 1,1 milionu korun. Svůj vůz nechal v úterý pozdě v noci na parkovišti naproti hotelu a ve středu ráno ho tam již nenašel. Uvnitř měl kempinkové vybavení, oblečení, boty a mobilní telefon Nokia. Pokud policisté pachatele vypátrají, může skončit ve vězení až na osm let.


Těžké vnitřní zranění břicha způsobila šestadvacetiletému cyklistovi srážka se srnou, jež se odehrála na Českolipsku. Muž do srny najel ve středu kolem 23:00 v mírném klesání mezi Doksy a Houskou a spadl na silnici. Pomoc přivolala jeho přítelkyně, která naštěstí cestovala s ním. Sanitka převezla cyklistu do nemocnice v Mladé Boleslavi. Na Českolipsku se letos s lesní zvěří střetlo 72 motorových vozidel. Žádná nehoda však nebyla tak vážná jako středeční srážka cyklisty se srnou.