Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Hnutí DUHA Česká Lípa zve na přednášku o Tibetu

Archiv

Součástí přednášky bude diskuse o současných problémech Tibeťanů a jejich vyhlídkách na budoucnost. Po jejím skončení promítneme dokumentární film o problematice Tibetu. Můžete též ochutnat vynikající čaje připravené odborníky z místní čajovny TAO.


PhDr. Zuzana Ondomišiová pracuje jako etnografka a tibetoložka. Zabývá se kulturou a dějinami Tibetu, přednáší na Institutu Dálného východu FF UK v Praze. Několikrát pobývala v Tibetu i v exilových komunitách v Indii, Nepálu a Austrálii. Trvale spolupracuje s vydavatelstvími DharmaGaia a Pragma při vydávání knih s tibetskou a buddhistickou tematikou. Je předsedkyní Nadačního fondu Potala.


Přednáška se koná v rámci letošní kampaně na podporu Tibetu a pořádá ji Hnutí DUHA Česká Lípa ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Libertin a čajovnou TAO. V prostorách DDM Libertin je možné si do 10.3. prohlédnout výstavu „SVOBODU TIBETU“. Jejím autorem je Nezávislé sociálně ekologické hnutí NESEHNUTÍ z Brna a tvoří ji soubor fotografií provázených textem. Návštěvníci výstavy se tak mohou seznámit s pohnutou historií i současností země, jejíž obyvatelé desítky let neznají svobodu projevu, hrozí jim zatýkání a věznění, nemohou volně vyznávat své náboženství a mluvit svým rodným jazykem; jejich kultura i tradice jsou neustále potlačovány.


Kontakt na organizátora: Pavlína Lomičová, Hnutí DUHA Česká Lípa tel. 487 834 149, 721 508 086


e-mail: m.lomic@tiscali.cz


Odkazy:


www.duha-ceskalipa.ecn.cz


 www.libertin.cz


 www.cajik.paleo.cz


www.nesehnuti.cz


www.potala.cz


www.lungta.cz