Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Hejtman Petr Skokan přivítal premiéra Mirka Topolánka v Dubé

Archiv

Poté si premiér, který je v kraji na první oficiální návštěvě, a hejtman v doprovodu starostky Dubé Zdeňky Šepsové a Josefa Vaníčka, ředitele Ředitelství silnic a dálnic ČR, správa Liberec, krátce prohlédl hotový obchvat Dubé a odjel kolem plánovaného obchvatu České Lípy do průmyslové zóny města. Zde navštívil firmu Fehrer Bohemia, s.r.o., která letos slaví 15. výročí svého vzniku.


Ve 12 hodin Mirek Topolánek, Petr Skokan a další hosté přestřihli pásku při slavnostním zahájení stavby silnice 1/9 v obci Okrouhlá. Návštěva odpoledne pokračuje prohlídkou části bývalého vojenského prostoru Ralsko, kde se připravuje převod majetku ze státní firmy Privum na Liberecký kraj a město Ralsko, a poté delegace navštíví staveniště štoly AVII v rámci projektu Severočeské vodárenské společnosti, a.s. Lužická Nisa v Liberci. Oficiální návštěva Mirka Topolánka v Libereckém kraji pokračuje ještě dnes besedou se studenty Vyšší odborné školy mezinárodního obchodu a Obchodní akademie Jablonec nad Nisou a diskusí s představiteli hospodářských komor a firem působících v Libereckém kraji.


První den zakončil navečer premiér setkáním s představiteli Regionálního sdružení a členy ODS nad tématem reformy veřejných financí.