Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Hejtman navštívil Vládní kraj Drážďany

Archiv

„Nezbytné finanční prostředky pro zahájení konkrétní spolupráce se nám podařilo získat díky projektu, který podala saská strana. Na včerejší schůzce jsme se s vládním prezidentem domluvili na tom, že počátkem října uspořádáme dvoudenní konferenci v Libereckém kraji. Této konference se budou účastnit vedoucí pracovníci obou úřadů, kteří zahájí práce na jednotlivých projektech,“ řekl hejtman Petr Skokan.


Spolupráce by se měla soustředit především na oblasti jako je regionální doprava, integrovaný záchranný systém, životní prostředí či cestovní ruch. „Již včera jsme při návštěvě Vládního prezidia diskutovali způsoby, jak funguje ve Svobodném státě Sasko financování např. památkových objektů nebo dopravní obslužnosti. Ačkoliv spolu oba samosprávné celky sousedí, tyto mechanismy se někdy značně liší. Výměnu zkušeností proto považuji za velmi přínosnou,“ dodal hejtman Skokan.


Hejtman Libereckého kraje během pracovního programu navštívil také Muzeum Karla Maye v Radebeulu poblíž Drážďan. Seznámil se zde se zkušenostmi při získávání financí na jeho provoz. Muzeum totiž funguje jako soukromý subjekt. V loňském roce ho navštívilo více než 60 tisíc návštěvníků, část z nich také z České republiky. Hejtman si rovněž krátce prohlédl expozice muzea. „Rád bych jej doporučil všem obyvatelům našeho kraje, kteří plánují výlet do Saska a mají zájem dozvědět se víc o životě tohoto svým způsobem výjimečného německého spisovatele,“ uzavřel hejtman Skokan.