Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Frýdlant a Ralsko si mohou sáhnout na peníze od ministerstva pro místní rozvoj

Archiv

MMR je nyní připraveno vyčlenit v roce 2010 na podporu alespoň těch nejslabších regionů 50 mil. Kč s tím, že při konečném schvalování rozpočtu Poslaneckou sněmovnou by tato částka mohla být navýšena o 200 mil. Kč.
Podpora má formu dotací poskytovaných na investiční přípravu ploch a objektů pro podnikání, dále na výstavbu, rozšíření a rekonstrukce související obecní infrastruktury. Dotaci lze použít i na investiční podporu rozvoje cestovního ruchu. Podmínkou pro účast v programu je, aby podporovaný subjekt působil na vymezeném území.
Pro období 2007-13 byla zvolena kritéria  - míra nezaměstnanosti a počet uchazečů na 1 volné pracovní místo, počet podnikatelů na 1000 obyvatel a daňové příjmy na 1 obyvatele a kupní síla obyvatel jako indikátor ekonomické síly regionu.
Regiony se podle svých charakteristik člení na strukturálně postižené, hospodářsky slabé a regiony s vysoce nadprůměrnou nezaměstnaností. V kategorii hospodářsky slabých jsou  také území bývalých vojenských újezdů Ralsko a Mladá.
Mezi regiony s nadprůměrnou nezaměstnaností žel patří také Frýdlant.
„Liberecký kraj, zejména odbor hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova je spolu s Agenturou regionálního rozvoje připraven žadatelům při přípravě projektů všestranně pomoci,“ řekl mluvčí LK Jiří Langer.