Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Eláni už klepou na vrata

Archiv

Velkolepou kulturní akcí bude 2. září v České Lípě zajisté koncert skupiny Elán, který se uskuteční na místním velkém fotbalovém hřišti. Již dnes je jisté, že koncert navštíví přinejmenším 3 000 lidí.


Největší nápor na nákup vstupenek se však očekává teprve v nejbližších dnech. „Teď již v podstatě denně probíhají pracovní schůzky řešící koncert známé slovenské skupiny,“ uvádí ředitel příspěvkové organizace Kulturního domu Crystal Martin Prokeš, který celou akci organizačně zajišťuje. „Chceme se připravit na všechny varianty, které mohou nastat, proto spolupracuje se všemi dotčenými institucemi, a to ať již se státní či městskou policií, s hasiči či pražskou záchrannou službou.“


V současné době je již kompletně zajištěn areál fotbalového stadionu, kde se koncert uskuteční. Aby bylo co nejvíce zabráněno poškození travnaté plochy, bude trávník pokryt přibližně 3 mm vrstvou písku, sestříhán co nejvíce nakrátko a na něj bude navíc položena geotextilie. Co se týče dopravy, počítá se s jejím řízením i s možnostmi parkování. Parkovat tak bude umožněno na všech místech v centru města, a to jak na parkovištích v majetku města, tak na pronajatých plochách. Dále bude využito také velké parkoviště u nemocnice. V záloze je rovněž varianta vybudování velkého odstavného parkoviště, a to buď v městské části Dubice nebo v nedaleké Sosnové. Odtud by poté osobní dopravu nahradila doprava kyvadlová. „Prosíme všechny místní občany, aby v inkriminovaný den využívali své automobily jen v nejnutnějších případech,“ podotýká Martin Prokeš.


 Myšleno je samozřejmě také na osvětlení koncertu, v areálu budou umístěny dvě velké elektrické centrály, a nezbytný závěrečný úklid. „Věřím, že pro všechny návštěvníky bude tento koncert skutečným zážitkem,“ komentuje průběh koncertu Martin Prokeš.


Začátek koncertu, který potrvá téměř 3 hodiny, je stanoven na 19:30 hodin, do areálu však budou mít všichni milovníci Elánu přístup j iž od 18:00 hodin. Kromě pódia budou na fotbalovém stadionu instalovány také velké obrazovky.


Zajímavostí je, že již od 12:00 hodin bude před KD Crystal probíhat doprovodný program v podobě známých českolipských kapel. Po samotném koncertě bude v případě pěkného počasí venku, v opačném případě na velkém sále KD Crystal následovat až do ranních hodin další zábava – after party - v duchu skupiny Elán. „Rádi bychom také upozornili, že postižení spoluobčané mají na koncert vstup s doprovodem zdarma a bude pro ně vyčleněn i bezbariérový prostor na tribuně,“ upozorňuje Martin Prokeš. „Pro všechny ostatní jsou lístky neustále k dispozici ať již přímo v pokladně Kulturního domu Crystal, ve všech informačních centrech v okolí České Lípy nebo prostřednictvím sítě Ticketpro a Ticketstream,“ dokončuje.


Všechny potřebné informace jsou zveřejněny na www.elan.kdcrystal.cz.