Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Družstvo Lada otevírá svou kancelář

Archiv

„Bytové družstvo Lada ve spolupráci s Městem Česká Lípa zajišťuje výstavbu nových bytových domů, a to v prostoru mezi ulicí Špálovou a Hypernovou na sídlišti Lada,“ připomíná místostarosta České Lípy Jan Stejskal.


„Stavba byla zahájena v červenci letošního roku a první nájemníci budou moci bydlet již v během třetího čtvrtletí roku 2007.“


Bytová výstavba zahrnuje výstavbu obytného souboru šesti tzv. viladomů s maximálně 12 byty v domě a dalších pěti bytových domů s počtem bytů od 11 do 24 v domě.


Obytný soubor s celkem 149 bytovými jednotkami pak obsahuje byty o velikostech od těch nejmenších 1 + kuchyňský kout až po byty 4+1 pro vícečlenné rodiny. Rovněž bude obsahovat několik bytů pro zdravotně handicapované občany. Klientům bytového družstva bude v případě jejich zájmu umožněno v průběhu výstavby na jejich náklady realizovat případné technicky přijatelné nadstandardní úpravy vybrané bytové jednotky dle jejich přání.


Byty jsou budovány s využitím státní dotace na výstavbu nájemních bytů a budou tedy v souladu s podmínkami poskytnuté dotace po dobu nejméně 20 let byty nájemními, respektive družstevními. Po uplynutí dvacetileté lhůty mohou být tyto byty zájemcům ze strany nájemníků převedeny do osobního vlastnictví.


Bližší informace o výstavbě a o možnostech získání nového bydlení budou poskytovány v kanceláři BD Lada, a to v pondělí a ve středu od 8.00 do 12.00 a od 12:30 do 17:15 hod., v úterý od 8.00 do 12.00 hod. a ve čtvrtek od 12:30 do 15:45 hod.


Bytové družstvo pouze žádá klienty o pochopení, neboť teprve v průběhu září bude mít k dispozici jak aktuální výkresovou dokumentaci obytného souboru, tak i katalogy jednotlivých bytů včetně cenových kalkulací.