Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Doksy mají novou atrakci - celoroční plastové kluziště

Archiv

Osvětlené kluziště s rozměry 30 x 20 metrů poslouží o víkendech k bruslení od 10:00 do 22:00 a ve všední dny od 15:00 do 22:00. Ledová plocha patří Tělovýchovné jednotě (TJ) Doksy a jednou z prvních akcí na ní bude silvestrovská oslava. ČTK to řekl předseda TJ Jaroslav Novák.


"Vedle kluziště vyrostlo také víceúčelové hřiště na volejbal nebo na nohejbal s umělým trávníkem, dětská lezecká stěna a lanová pyramida," dodal Novák.


Na celé sportoviště obdrželi sportovci státní dotaci šestnáct milionů korun a půl milionu korun přidali ze svého rozpočtu.


V Doksech se zatím bruslilo hlavně na zamrzlém Máchově jezeře. Led tam ale nebývá celou zimu a občas se do něj někdo proboří. Bezpečné plastové kluziště nepotřebuje téměř žádnou údržbu. Stačí ho jenom vyluxovat nebo zamést a jednou za dva týdny přetřít emulzí, aby se zlepšil skluz. Za hodinu bruslení návštěvník zaplatí 50 korun. Na kluzišti v Doksech se dá hrát také minihokej.


"Když školní třídy nebo jiné větší skupiny projeví zájem, pustíme je na kluziště i mimo otevírací dobu," podotkl Novák.


TJ počítá, že místní obyvatelé i rekreanti využijí kluziště rovněž v létě. Od pláže leží asi čtvrt hodiny chůze. Turisté dosud v Doksech trávili dovolenou nejčastěji koupáním a pěšími a cyklistickými výlety. Včerejší otevření kluziště přilákalo asi 400 lidí.


TJ chce v modernizaci svého sportovního areálu pokračovat. Do pěti let by ráda rekonstruovala fotbalové hřiště, kurty pro plážový volejbal a vybudovala komplex zdraví s překážkovou dráhou.