Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Do Žizníkova přijede LUCIANO!!!

Archiv

Díky náhradě, která ale předčila jakákoli očekávání, se posunuje žizníkovský program ještě o kus výše. Kromě Jah Masona a jeho kapely, který vystoupí podle plánu, totiž v krátkém vyjednávacím čase přijal pozvání na RES 2008 samotný LUCIANO se svou skvělou kapelou Jah Messenger Band (ve které, pokud vše dobře dopadne, bychom se mohli dočkat i legendárního saxofonisty Dean Frasera). A navíc, máme to štěstí, že ho na evropském turné doprovází mladá famózní jamajská reggae zpěvačka ETANA.


Pokud jste někdo před čtyřmi lety byl na vyprodaném Lucianově koncertě v pražském klubu Roxy, víte, o čem je řeč... pro mnohé prorok a následovník Roberta Nesty Marleyho, Dennise Browna či Petera Toshe, kombinuje lásku k Bohu a obdiv ke všemu živému do neotřelé, velmi osobité a lehce duchovní směsi rocku, R&B, dancehallu a především roots reggae.


Aktuálně přijíždí se svým novým albem Jah is My Navigator a  bezesporu  se můžeme těšit na pořádnou dávku roots reggae v té nejryzejší podobě!


Etana, to je celkem nedávný, zato velkolepý jamajský objev. V loňském roce byla na Jamajce vyhlášena dokonce zpěvačkou roku a sbírá jen samá ocenění a úspěchy. 17. června  navíc spatřilo světlo světa její dlouho očekávané debutové album The Strong One, takže v Žízníkově budeme jedni z prvních, kteří dostanou minimálně jeho ochutnávku, pokud ne pořádný nášup!