Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Country večer na hradě Lipý

Archiv

Kapela Lužická tráva je věrná tradici, a tak k její produkci patří samozřejmě hra na jeden mikrofon, propracované vokály a pro diváky určitě zajímavé „hemžení“ kolem mikrofonu při střídajících se sólech.


Kapela Faráři působí již od roku 1973 a hraje převážně převzaté country a trampské písně. Název kapely byl inspirován jednou z epizod Švanderlíkových Černých baronů. Kapela vystupuje v tomto složení – melodická šestistrunná kytara – Mgr. Jiří Dušánek, dvanáctistrunná kytara – Mgr. Stanislav Valdman, banjo – Ilja Svoboda, housle – František Kozák a basová kytara – Mgr. Pavel Hanzelín.


V červenci se na hradě Lipý uskuteční ještě dvě víkendové akce. 20. července je na programu vystoupení velmi zajímavého instrumentálně-vokálního souboru SoliDeo, který hraje převážně skladby z období gotiky, renesance a baroka. Hostem této skupiny je známá herečka Milena Steinmasslová. 26. července je dále připraven revival večer, kde zazní songy skupin Robbie Williams a Jam & Bazar (ABBA, Boney M., Suzzi Quatro, Donna Summer, Blondie).


Vstupenky na všechny červencové akce jsou vždy k zakoupení v pokladně hradu Lipý 30 minut před začátkem akce.