Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Co se dělo o prázdninách na českolipských školách

Archiv

Například v Základní škole na sídlišti Špičák proběhla potřebná rekonstrukce podlah v obou tělocvičnách. V základní škole ve Šluknovské ulici na Ladech byla opravena okna ve vstupním objektu školy a instalovány nerezové vpusti ve školní jídelně. V této škole již koncem školního roku byly opraveny podlahy obou tělocvičen a tří učeben a položen nový antukový povrch ve sportovním areálu při škole. Veškeré tyto akce si vyžádaly náklady kolem 650 000,- Kč.


Rekonstrukce sociálního zařízení pro žáky i učitele 1. stupně byla provedena v ZŠ A. Sovy a v ZŠ Jižní, kde byly navíc nově upraveny prostory pro výuku pěstitelských prací – učebna a pěstírna. Žáky 1. třídy přivítá ZŠ Pátova nově vybudovanou a vybavenou učebnou a školní družinou.


Všechny školy postupně vybavují třídy a pracovny novým nábytkem odpovídajícím evropským požadavkům, během 1. pololetí bylo na tento účel vynaloženo kolem 500 000,- Kč.


Ani mateřské školy nezůstávají pozadu. V MŠ Moskevská byly zakoupeny a rozmístěny nové herní prvky na pozemku školní zahrady, stavební úpravy probíhají rovněž v sauně využívané i dětmi z ostatních mateřských školek.


V Pastelce na Svárově byly opraveny rozvody vody, ve školce na sídlišti Sever proběhla komplexní rekonstrukce rozvodu ústředního topení za 400 000,- Kč. Mateřská škola Sovička na Slovance pak má nově opravenou střechu.


„Každoroční opravy ať již v mateřských školách či ve školách základních považuje město za velmi důležité,“ podotýká starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. „Je podstatné, aby se děti ve škole cítily dobře a měly pro své vzdělávání dostatečně kvalitní zázemí.“