Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Cílený program Úřadu práce

Archiv

Úřad práce v České Lípě rozšiřuje v současné době své aktivity v oblasti získávání pracovních míst pro mladé nezaměstnané absolventy škol a učilišť o možnost získání zaměstnání v rámci cíleného programu. Tým pracovníků oddělení trhu práce a APZ úřadu práce vytvořil program, který umožní mladým lidem získat své první zaměstnání. Cílený program představuje vytvoření 20 pracovních míst s finančním příspěvkem státu. Mladí lidé, kteří dosud nikdy nepracovali a délka jejich nezaměstnanosti je maximálně 1 rok, tak naleznou zaměstnání v konkrétních firmách, kde získají potřebnou praxi a své první pracovní zkušenosti.


Pro mladé nezaměstnané v rámci tohoto programu se na trhu práce nabízejí zaměstnání například v administrativě, ve službách, na technických pozicích, ve výrobě, v úřadech samosprávy nebo ve zdravotnictví. S každým uchazečem o zaměstnání byly individuálně projednány pracovní nabídky tak, aby byly vhodně skloubeny jeho dovednosti a znalosti s požadavky zaměstnavatelů v našem regionu. Další nový projekt, který ÚP zahájil, je příprava nezaměstnaných pro uplatnění v oblasti sociálních služeb.


Klienti ÚP byli cíleně osloveni a prověřeni pro práci osobních asistentů osob se zdravotním postižením a seniorů. Uchazeči o zaměstnání budou zařazeni do rekvalifikace, kterou pořádá Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, čímž získají teoretické i praktické dovednosti pro náročnou práci osobních asistentů. Někteří z nich již začátkem nového školního roku nastupují do ZŠ a MŠ v našem regionu jako osobní asistenti nebo asistenti pedagogů a pomohou zdravotně postiženým dětem zapojit se do kolektivu svých vrstevníků.