Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Českolipský Sportareál čeká kolaudace, práce ale nekončí

Archiv

Ve druhé polovině května čeká Sportareál kolaudace, práce tím ale neskončí. Už v červnu by měli stavbaři zahájit práce na přístavbě šaten pro hokejisty. Na fungování areálu to ale nebude mít vliv, řekl dnes novinářům místostarosta Jan Stejskal.


Přestože město převezme areál už v květnu, slavnostní zahájení provozu je naplánováno až na 1. června. Předtím by se v něm mělo uskutečnit velké cvičení hasičů a záchranářů, které prověří možnosti zásahu v případě havárie, požáru nebo teroristického útoku. "Do června je ještě nutné také dokončit terénní úpravy v okolí areálu a parkoviště," dodal Stejskal.


Původní sportovní areál v České Lípě pocházel z 80. let minulého století a moderním požadavkům už nevyhovoval. Práce na jeho přestavbě začaly v polovině roku 2006. Rekonstrukcí prošel bazén i zimní stadion. K bazénu přibyly tobogany, vířivky a brouzdaliště. K lepšímu se změnily šatny a sprchy, přibylo relaxační centrum s fitness, saunou, solárii a masážemi. "V průběhu výstavby se ale ukázalo, že hokejisté potřebují větší zázemí, proto je třeba ještě přístavba se šatnami a relaxačním zázemím za 23,5 milionu korun," dodal místostarosta. Financovat ji bude město z vlastního rozpočtu.


Rekonstrukce Sportareálu je teď největší investiční akcí ve čtyřicetitisícovém městě. Radnice do přestavby investovala 60 milionů korun z vlastních prostředků, dalších 30 milionů získala na dotacích - třetinu od kraje a zbytek ze státního rozpočtu. Město chtělo získat na přestavbu i peníze z fondů Evropské unie, ale neuspělo. "Zbytek nákladů zaplatíme z úvěru, ten si ale vezmeme teprve poté, co bude celý areál dokončen a předán," dodala mluvčí radnice Kateřina Amrichová.