Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Bytové družstvo bude mít nájem za hubičku

Archiv

Bytové družstvo Lada bylo založeno s ohledem na předpokládané poskytnutí státní dotace v rámci plánované realizace bytové výstavby na českolipském sídlišti Lada. Stavba 11 domů bude v celkové podobě zahrnovat celkem 149 bytů.


První etapa zahrnující výstavbu prvních šesti domů s 69 byty by měla trvat cca 20 měsíců. Stavbu bude na základě výběrového řízení realizovat firma Metrostav, a.s. Dokončení druhé etapy sdružením firem Metrostav, a.s., a Syner, s.r.o. Liberec zahrnující výstavbu zbylých pěti domů s 80 byty se předpokládá v průběhu roku 2007.


Náklady na celou stavbu se budou pohybovat kolem 270 milionů, přičemž Státní fond rozvoje bydlení na tuto akci přislíbil státní dotaci ve výši cca 58 milionů. Dofinancování stavby bude zajištěno prostřednictvím bankovního úvěru.


Bytové družstvo Lada je také partnerem města při realizaci stavby. Kromě plánovaných činností jako obhospodařování bytů a splácení úvěru z plateb od uživatelů bytových jednotek začne družstvo provádět svoji základní náplň pro občany na počátku měsíce září. Bude poskytovat všem případným zájemcům o nové bydlení základní údaje o dispozicích bytů, o možnostech získání členství v bytovém družstvu a samozřejmě také o finančních podmínkách nového bydlení.