Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Boxing Day v Autonomii

Archiv

Nový snímek nesoucí název Boxing Day pojednává o prostoduchém chlapci Arnoštu Wágnerovi, který má velkou touhu splnit si svůj velký sen - zorganizovat vlastní boxerský zápas, k čemuž ho inpiroval návrat Sylvestra Stalloneho do ringu v Rocky Balboovi.



"Jméno našeho filmu pochází z anglického sousloví Boxing day, což je název pro druhý svátek vánoční, tedy 26. prosince. Zároveň připomíná slovo boxovat," tvrdí Matěj Šonka.



"Natáčeli jsem převážně v Novém Boru, jehož jméno jsme zmínili i v závěrečných titulcích. Výsledkem více než půlroční práce je 27 minut trvající komediální dílo, které je zatím tím nejlepším, co jsme společnými silami dokázali vytvořit," doplňuje Matěj.



Kromě šéfa skupiny se na filmu podílel velkou měrou Michal Janíček. Hlavní roli ztvárnil novoborský Jirka Flégl. V dalších rolích se objeví kytarista Pupíčku Gašpar Forgáč, zpěvák Papír sklo plastů Jirka Gottlieber, bývalý učitel českolipského gymnázia David Zajíc a v neposlední řadě notorický flegmatik Jakub Dvořák.



Kromě filmu bude na programu koncert dvou okresních kapel: buzzi-punkového Pupíčku a stále zajímavějšího rockového P.R.D.u. Mimochodem Pupíček se "na živo" ukáže poprvé po několika měsících, a to dokonce s novým bubeníkem.