Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

AUTOMOBILEUM 2008 je opět v Sosnové

Archiv

Akci pořádá resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje ve spolupráci s Global Assistance Racing Arenou - Autodromem Česká Lípa a Škodou Auto.
„Soutěžit budou čtyřčlenná družstva patnácti středních škol z celé České republiky a jedné střední školy z Polska,“ uvedl náměstek hejtmana.
Podstoupí podle něj osm náročných disciplín, které prověří jejich teoretickou připravenost i praktickou zdatnost, konkrétně úroveň řidičských dovedností, schopnost ovládat vozidlo ve vysoké a nízké rychlosti, parkování, schopnost týmové spolupráce, manuální zručnost a rychlost při výměně pneumatik a znalosti z oblasti technických oborů, základů první pomoci a pravidel silničního provozu.
„V rámci programu bude připravena i tajná disciplína, která bude zajisté příjemným překvapením pro všechny účastníky, a nebude chybět ani soutěž pro pedagogický doprovod,“ připomněl Petr Doležal.
Účastníci se mohou těšit i na nesoutěžní disciplíny, jako je např. jízda s rallye jezdcem po šotolině, na čtyřkolkách, motokárách a trenažéru WRC. Příjemným zpestřením bude vystoupení automobilového kaskadéra, ukázka účastníků Rallye Lužické hory a večerní výlet lodí po Máchově jezeře.