Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Autodrom Sosnová navštíví BESIP Team 2006

Archiv

Je to ojedinělý projekt, který upřednostňuje osobní zážitek před nudným vysvětlováním. Aktivity BESIP Teamu jsou zaměřeny na rizika nedodržování bezpečnosti silničního provozu.


V Sosnové chce BESIP Team oslovit cílovou skupinu nejmladších a začínajících řidičů. Hlavním cílem projektu je posílit bezpečí na cestách a preventivně působit na všechny účastníky silničního provozu.


Jak všechno probíhá? Členové BESIP Teamu oslovují existující i potenciální účastníky silničního provozu a aktivně předávají informace a zprostředkovávají nové zkušenosti přímo na ulici či jiném frekventovaném místě. K dispozici jsou speciální produkty s informacemi o nových pravidlech zákona o silničním provozu, brožury s přehledem aktivit a kampaní Ministerstva dopravy – BESIP, promo materiály pro děti, ale i pro dospělé. Moderátor zve přítomné a kolemjdoucí k vyzkoušení simulátoru nárazu, který umožňuje prožít náraz v rychlosti 30 km v hodině.


Další aktivitou je možnost posezení v Cafe BESIP, kde lze zhlédnout film o základních sděleních Ministerstva dopravy – BESIP. Tento speciálně vytvořený film ukazuje nejčastěji porušované zásady bezpečnosti silničního provozu a dopady, které tato porušení mohou mít. Přítomné hostesky rozdávají propagační materiály, odpovídají na dotazy, případně předvádějí dětské sedačky, které si mohou rodiče s dětmi na místě vyzkoušet. Na speciálních panelech se všichni zájemci mohou sami seznámit s úskalími bezpečnosti silničního provozu.


Projekt BESIP Team vznikl na začátku letošního roku jako projekt pro podporu bezpečnosti silničního provozu a propagaci aktivit Ministerstva dopravy – BESIP.


Co je na BESIP Teamu zajímavého? BESIP Team je jedním z prvních projektů, kdy instituce státní správy využívá klasických komunikačních prostředků běžných v komerční sféře. Veškeré dění je řízeno stejně jako typická promo akce postavená formou road show se všemi náležitostmi, jako je na míru vytvořený mobilní výstavní systém, profesionální technici, proškolené hostesky, speciální POS materiály, webové stránky apod. Úkolem BESIP Teamu je uplatňovat nové formy dopravní výchovy prostřednictvím přímého kontaktu s lidmi na ulici.


 „Pomocí osobního zážitku v kombinaci se zábavou a relaxací chceme oslovit všechny potenciální účastníky silničního provozu a sdělit jim poselství bezpečnosti na cestách,“ říká Jana Jabůrková, tisková mluvčí projektu.


„BESIP Team svým aktivním působením mezi cílovými skupinami doplňuje standardní aktivity Ministerstva dopravy. Snažíme se o vstřícnou a otevřenou komunikaci s účastníky silničního provozu, tedy občany České republiky. Problematika bezpečnosti silniční dopravy se týká v podstatě všech. To, že v Sosnové můžeme oslovit mladé a začínající řidiče, považujeme za jednu z nejdůležitějších priorit BESIP Teamu,“ říká Mgr. Zuzana Ambrožová z Ministerstva dopravy - BESIP.