Dnes je 05. 10. 2024
svátek má Eliška

26/2008

Archiv

Jako každý rok odjíždím i letos hned po skončení školy na gymnaziální Expedici. Tento deník je předtočený a já se v době jeho vydání pravděpodobně pohybuji kolem pevnosti Dobrošov. Pro 43 studentů jsme tentokrát připravili program v Orlických horách a Jeseníkách, zamíříme také do Polska, do hor Stolových a Sovích. Po loňském poznávání Balkánu, kdy jsme procestovali Makedonii, Bulharsko, Srbsko i Řecko, jsme si chtěli trochu odpočinout v českých a moravských krajích. Pak jsme si ale řekli, že by to mohlo studentům připadat málo pestré, takže jsme naplánovali celodenní paintball, lanové centrum v Říčkách a jiné atrakce. Já se například těším do Sovích hor, kde byly objeveny velké podzemní továrny z druhé světové války.
i-noviny jsou jako tradičně mediálním partnerem akce, a tak vás po příjezdu čeká malá reportáž. Rádi se pochlubíme, navíc doufám, že se třeba někdo necháte inspirovat.


Tématu je věnována anketa pod reklamami.


Trochu problémem je skutečnost, že první dny prázdnin nebude v Lípě nikdo, kdo by uměl i-noviny naeditovat. Články jsem však syslil, takže na každý den mé nepřítomnosti jsou naprogramovány aspoň dva. Věřím také, že v hydeparku bude více vašich názorů než spamu z robotů. Jediné, co jsem nestihl, je deník na příští neděli a pondělní anketu. O prázdninách pravděpodobně budou tyto rubriky jen jednou za čtrnáct dnů.


Poslední školní týden byl na některých školách náročnější než obvykle. U nás na gymnáziu praskla o víkendu hadička u záchodu a při jejím profilu je až neuvěřitelné, že z ní stihlo vytéct pět kubíků vody. Byla to nakonec ale selanka proti tomu, jak dopadla po průtrži mračen MŠ a  ZŠ Klíč. U nich se voda ze střechy dostala do odpadů a ze záchodů se během čtvrtka vyvalilo tolik odpadu, že stačil zaplavit kromě chodeb i čtyři třídy, některé načančané k předávání vysvědčení. Paní ředitelka mě požádala, abych bych poděkoval všem zaměstnancům, kteří se na úklidu podíleli, a zejména tatínkovi, panu Sabáčkovi, který se naprosto nezištně stal tahounem záchranných prací.






Jsem teď plný dojmů z konce školy, a tak nemám chuť pitvat se v tom, proč strážníci dávali pokuty na cyklostezce ještě těsně před jejím otevřením nebo proč se prodávají domy na náměstí. Pokud jste i vy dostali šanci vyčistit si hlavu hned s prvními dny prázdnin, tak nám přeji, ať se to skutečně podaří. Také by mohlo být pěkné počasí a nikdo by se nemusel zranit. Více teď nechci.